Ομιλία Απερχόμενου Προέδρου στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΦΑ Ν. Κοζάνης

Αγαπητοί Συνάδελφοι
Όλοι μας γνωρίζουμε ότι η Φ.Α., συνδεδεμένη με την υγεία, έχει πάρει μεγαλύτερο κύρος στο σύγχρονο κόσμο. Οι επαγγελματίες της Φ.Α. καλούνται να συμπορευτούν με τις εξελίξεις , και να πράξουν ανάλογα.
Η Σχολική Φ.Α. έχει επεκταθεί στις 3 ώρες την εβδομάδα στις τάξεις 1η έως 4η του Δημοτικού Σχολείου. Ο κλάδος μας πρέπει να απαντήσει σε τέτοιες θετικές προκλήσεις, με περιεχόμενο και παιδαγωγική πράξη αντίστοιχη των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει. Παράλληλα, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες θα πρέπει να δείχνει ανάλογο έργο, συμβάλλοντας στην κατοχύρωση του νοήματος της φυσικής αγωγής και κατά συνέπεια του μαθήματος της Φ.Α.
Οι πτυχιούχοι φυσικής αγωγής, όμως, και εκτός του σχολείου, παλεύουν:
⦁ να καταρτιστούν για να μπορέσουν να ευδοκιμήσουν στην αγορά εργασίας, και
⦁ να σταθούν ως εργαζόμενοι σε γυμναστήρια, συλλόγους, ιδιώτες, κλπ, προσφέροντας σύγχρονη γνώση και πληροφορία χρησιμοποιώντας τις τρέχουσες μεθοδολογίες της επιστήμης.
Η λειτουργία του απερχόμενου Δ.Σ. του συλλόγου σε καμία περίπτωση δεν ήταν δήθεν. Το Δ.Σ. γινόταν σταθερά κάθε μήνα, ενώ πραγματοποιήθηκαν διάφορες δράσεις κατά τη θητεία της παρούσας διοίκησης.
Σε μια εποχή που οι λέξεις τείνουν να χάνουν το νόημά τους, θεωρώ ότι η λειτουργία του απερχόμενου Δ.Σ. ήταν η καλύτερη δυνατή. Η υποψηφιότητά μου αυτή τη φορά συνοδεύεται από την ευχή να συνεχιστεί η καλή λειτουργία του Δ.Σ., με έργο αντάξιο των απαιτήσεων της κοινωνίας.

Ακολούθησε η αναφορά των Πεπραγμένων την περίοδο 1/10/2014 – 20/10/2016, η οποία δημοσιεύεται σε προηγούμενη ανάρτηση της ιστοσελίδας.

Η προσωπική συμμετοχή στην ΕΠΦΑ Ν. Κοζάνης έχει την έννοια της προσφοράς στη Φυσική Αγωγή, και όχι προσωπικού οφέλους και φιλοδοξίας, ενώ επεκτείνεται στην αναζήτησης της βιβλιογραφίας, της παρακολούθησης των εξελίξεων στο χώρο, και της εφαρμογής τους στην πράξη. Ως απερχόμενος πρόεδρος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Δ.Σ. για τη συνεργασία που είχαμε τα δύο αυτά χρόνια. Εύχομαι το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει από την εκλογική διαδικασία να σταθεί αντάξιο στις σύγχρονες ανάγκες του κλάδου και του σημαντικού ρόλου που μπορούν να παίξουν οι πτυχιούχοι φυσικής αγωγής. Με αυτά τα λόγια, και την υπόσχεση να συνεχίσω να παρέχω τις υπηρεσίες μου στον κλάδο από οποιοδήποτε μετερίζι …  σας ευχαριστώ

Νάτσης Πέτρος

Αφήστε μια απάντηση