Νομοθετική ρύθμιση για αποκατάσταση πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα Ποδόσφαιρο

Η Πολιτεία γνωρίζει το σοβαρό θέμα που έχει ανακύψει με την εφαρμογή του ν.3479/2006, άρθρο 29 παρ.12, που είχε σαν αποτέλεσμα εκτός των άλλων να θίγονται τα εργασιακά δικαιώματα των πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα το Ποδόσφαιρο αναφέρει ο υφυπουργός Παιδείας Σταύρος Κοντονής μετά από επιστολή της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας.

Ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, που κατέθεσε ως αναφορά την εν λόγω επιστολή, αναφέρει στο εισαγωγικό του σημείωμα ότι η ΕΠΟ είχε και έχει ολιγοήμερες σχολές απόκτησης έναντι διδάκτρων, από κάθε ενδιαφερόμενο, διπλώματος Προπονητή Α Εθνικής κατηγορίας, Β Εθνικής, αλλά και Προπονητή Ποδοσφαίρου Ακαδημιών.

Η απόκτηση του διπλώματος αυτού αποτελεί σύμφωνα με σχετικά πρόσφατη απόφαση της ΕΠΟ, προαπαιτούμενο προκειμένου να εργαστεί κάποιος όχι μόνο σε ποδοσφαιρικές ομάδες των αντίστοιχων κατηγοριών, αλλά και σε Ακαδημίες Ποδοσφαιρικών Συλλόγων. «…Αποτέλεσμα των προαναφερόμενων ενεργειών της ΕΠΟ είναι η ουσιαστική κατάργηση Επιστημονικού Διπλώματος κρατικού Πανεπιστημίου με ότι αυτό συνεπάγεται» τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής αναφέρει ότι σύμφωνα με το ν.2725/99, άρθρο 31, η άσκηση του επαγγέλματος του προπονητή επιτρέπεται μόνο στον κάτοχο άδειας που χορηγείται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Η απόφαση χορήγησης της άδειας αυτής κοινοποιείται στην οικεία αθλητική ομοσπονδία, η οποία τηρεί μητρώο προπονητών για κάθε κλάδο άθλησης καθώς και στον οικείο σύνδεσμο  η Ομοσπονδία Προπονητών.

«Ως εκ τούτου η Πολιτεία θα προβεί άμεσα στις αναγκαίες και νόμιμες ενέργειες για την αποκατάσταση του προβλήματος και θα προβεί επιπλέον σε νομοθετική ρύθμιση αυτού, καθόσον θεσμοθετημένες αρμοδιότητες του κράτους δεν εκχωρούνται σε φορείς. Απεναντίας, θα ανακτηθούν και όσες κακώς μέχρι σήμερα έχουν εκχωρηθεί» επισημαίνει ο υφυπουργός.

Καλόγηρος Βασίλειος

Αφήστε μια απάντηση